Yeni Android cebinize Flash desteği ekleyin!

Gıcır gıcır Android’li cebinizde Flash’lı siteleri açmanız şartsa, işte izlemeniz gereken adımlar!

Android-Flash-Yukleme

Apple’ın Flash‘ı terk etmesine ve HTML5‘e geçiş çalışmalarına rağmen popüler web bileşeni, hala birçok web sitesinde kullanılıyor. Adobe’un Eylül 2013’te Android için son Flash Player’ı yayınlamasıyla beraber Flash desteği,Android 4.0.x ile sona ermişti.

Android 4.4’lü bir cihaza sahipseniz ve web sitelerindeki Flash içeriklerini göremiyorsanız, izlemeniz gereken birkaç adım var, ancak hepsi de basit adımlar. İlk olarak Android 4.4 KitKat’lı telefon veya tabletinizde Flash’ı çalıştırmak için Dolphin Browser‘ı ve hack’lenmiş Flash player‘ı yüklemeniz gerekiyor.

Dolphin Browser’ı Google Play üzerinden yükledikten sonra (aslında yükleme sırasının bir önemi yok), Google Play dışındaki APK dosyalarını yükleyebilmek için telefonunuzun Ayarlar sayfasını açın ve Güvenlik‘e tıklayın. Burada Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğinin solundaki kutucuğu işaretleyin ve çıkan uyarıyı onaylayarak geçin. Artık xda-developers forumunda bulabileceğiniz modifiye edilmiş Flash’ı yükleyebileceksiniz. Haberi yayına hazırladığımız sırada forumdaki bağlantı çalışmıyordu, ancak APK dosyasını buradan veya buradan da indirebilirsiniz.

Flash Desteğini Etkinleştirin

Dolphin Browser ve modifiye Flash Player’ı yüklediğinize göre, artık Flash’ı etkin hale getirebiliriz. Bunun için Dolphin’in Ayarlar sayfasını açmanız gerekiyor. Sol üstteki menü simgesine dokunun (3 yatay çizgiden oluşan düğme).

Ayarlar seçeneğine dokunun ve Dolphin Jetpack‘in açık olduğundan emin olun (varsayılan olarak açıktır). Ardından Özelleştir seçeneğine dokunun ve Kullanıcı Aracısı seçeneğine dokunarak Masaüstü’nü seçin. Böylece Dolphin, kendisini web sitelerine “Safari on Mac OS X” olarak tanıtacaktır. Bunun nedeni, çoğu web sitesinin mobil tarayıcılara Flash içeriklerini göndermek istememesi.

Ayarlar menüsünde bu kez Web İçeriği seçeneğine dokunun Flash Player seçeneğine dokunarak “Daima Açık” seçeneğine dokunun. Hepsi bu kadar, artık Android 4.4’lü cihazınızda Flash içeriklerini oynatmaya hazırsınız.

Adobe’un Flash Player web sayfasını ziyaret ederek Flash’ın çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz (yüklüyse basit bir animasyon gösteriliyor). Daha gelişmiş bir test için Facebook hesabınızdan veri ve fotoğraf toplayarak özel bir video oluşturan Intel’in Museum of Me web uygulamasını deneyebilirsiniz.

Flash uygulamalarının çoğunun masaüstü PC’ler için tasarlandığını, bazı işlevlerin telefonlarda çalışmayabileceğini ve bazı Flash içeriklerinde sorun yaşayabileceğinizi unutmayın.

Alıntı: ChipTR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir