Karatay Diyeti ve BEN!

Merhabalar,

Bugün aldığım tavsiyeler üzerine karatay diyeti yapmaya karar verdim…

karatay-diyeti

Bundan bir kaç yıl önce her şeyi yeyip kilo alamayan ben son 2 yıl da kullandığım Bronşit ilaçlarından olsa gerek kilo olmaya başladım. İştahımı kesemeyince şişmanlamak kaçınılmaz oldu. Kimileri yakıştırsa da beni rahatsız ediyor en önemlisi tembelliğe yol açtığı için zayıflamaya karar verdim. Bunun içinse Karatay diyetine özenerek kendimce kararlar aldım.

Öncelikle Canan Karatay kimdir bundan bahsetmek istiyorum. Kendisi hem bir profesör doktor hem de bir diyet uzmanıdır. Kendi adını taşıyan Karatay Diyeti listesini icat eden kişidir. Bilindik bütün diyet listelerinin aksine bir tavırla oldukça değişik bir diyet icat etmiştir kendisi. Canan Karatay Diyet konusuna yıllarını harcamış ve bu konuda gerçekten bir uzaman olmuştur.

Karatay Diyeti Nedir ?

Karatay Diyeti bir diyet listesinden öte bir sağlıklı ve mantıklı yeme alışkanlığıdır. Ekmek yemek yerine mantıklı ürünler yiyerek kendinizi yormadan kilo verebilirsiniz. Karatay Diyetinde Şeker ve Ekmek “Tatlı Zehirler”  olarak anılır çünkü sizi en çok şişmanlatanlar bunlardır.

Yaz mevsimi meyvelerini de seçerek tüketmek gerekir erik olsun, kiraz olsun sağlıklı meyvelerden iken bildiğimizin aksine karpuz ve kavun içindeki yüksek şekerden dolayı uzak durulması gereken ürünlerdendir.

Marketlerden aldığınız hazır tavuklar yerine de köy tavuğu denilen özgür olarak dolaşarak büyüyen tavuklardan tüketmeniz gereklidir.

Ve akşam saat 8′den sonra yemek yemek kesinlikle yasak!

Karatay Diyetine az yemek çok mantıklı değildir. Günde en az 3 öğün yemek yemek gereklidir. Ancak yemekleri genelde çok acıkmadan tok karına yemek doğrudur. Karatay diyetine göre kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltıyı sıkı yapan bir kişi Karatay Diyetinin ilk adımını yerine getirmiş olur. Sabah kahvaltılarında 2 yumurta mutlaka şarttır. Sadece yumurtada değil pastırmalı yumurta ya da menemen de gayet güzel bir kahvaltıdır. Yumurtanın yanında beyaz peynir, zeytin, fındık, fıstık ve badem de mutlaka olmazsa olmazlardandır. Ancak Karatay Diyetinde ekmek kesinlikle yasak çünkü insülin direncini kırar.

İnsülün vücutta yağları depolayan hormondur ve bu hormonu yükseltmemeye özen göstermemiz gerekiyor. Ne zaman yemek yesek insülin hormonumuz yükselir. Bu hormon azaldığında da acıkmaya başlarız.

Eğer sabah kahvaltısını doğru ve güzel yaparsak bu seferde leptin hormonu artar böylece vücudumuz yağ yakar. İşte Karatay Diyeti mantık olarak buna dayanır.

Ekmek Karatay Diyetinde hiç yer verilmeyen bir besindir. Ve bol bol su içmek gerekir.

Karatay Diyetinde Öğle Yemeği

Karatay diyetinde öğlenleri gerçekten acıkmadıysanız yemek yemeyiniz. Bunun yerine fındık, fıstık ve badem tüketebilirsiniz. Bu yaklaşık 1 avuç kadar olmalı. Öğlenleri mesela hamuru ince olmak kaydıyla lahmacun yiyebilirsiniz! Çünkü lahmacunun içinde et, sebze, soğan gibi faydalı ürünler vardır. Çok abartılı olmamak kaydıyla lahmacun yemenizde bir sıkıntı yoktur.

islennmis-gidalara-savas

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir