Asus N56VZ Kasa ve Donanım İncelemesi

Asus-N56VZ-Laptop1Daha önce bildiğiniz gibi Asus‘un N56VZ modeli için bir kullanıcı incelemesi yayınlamıştık: Yeni Laptopum Asus N56VZ-S4225D İncelemem Her ne kadar çoğu kullanıcı için son derece yararlı olduysa da kullanıcı incelemesi olduğu için yeterince detaylı değildi.  Piyasadaki Sınıf 2 kullanım profiline hitap eden modeller arasında en çok satılanlarından biri olduğu için  bu modelin S4257H kodlu konfigürasyonunu detaylıca inceledik. İncelemede N56VZ serisi ile ilgili merak ettiğiniz herşeyi bulabileceğinizi umuyoruz…

 

 

KASA


Asus-N56VZ-Laptop2


Ürün uzun süredir piyasada ve neredeyse bütün teknoloji marketlerde satılıyor. Bu yüzden çoğunuz kasaya aşinasınızdır. Ancak kasayı inceleme şansı olmayan okuyucular için kasayı çok fazla detayına girmeden tanıtmak istiyorum.

 

Asus-N56VZ-Laptop3

       Ürünün kasası alüminyum alaşımlı metal kasa. Kapakta koyu renkte fırçalanmış alüminyum kullanılmış. Ön yüzeyde hoperlörlerin merkezde yer aldığı ve iç içe geçmiş dalga efekti veren delikler desen olarak kullanılmış.

Ancak kullanıcının elinin değdiği alanlar düz metal.

 

Asus-N56VZ-Laptop4
Ürünün öntarafında sadece kart okuyucu var.


Asus-N56VZ-Laptop5
Sağ tarafta (soldan sağa) Kulaklık ve mikrofon girişi, 2 adet USB 3.0 portu, Optik sürücü, Güç girişi ve Kensington  kilidi var. 


Asus-N56VZ-Laptop6
Arka tarafta herhangi bir giriş yok


Asus-N56VZ-Laptop7
Sol tarafta ise (soldan sağa) SPIDIF hoparlör çıkışı, VGA portu (Mini D-sub 15-pin),  RJ45 LAN girişi,  HDMI portu ve yine 2 adet USB 3.0 portu bulunuyor.

 

 

Asus-N56VZ-Laptop8

       Ürünün en güzel taraflarından biri aydınlatmalı klavyesi. Klavye aydınlatmasıFN+F3 ve FN+F4 tuşlarıyla 3 farklı parlaklıkta ayarlanabiliyor

 

Asus-N56VZ-Laptop9


Sırttaki Asus logosu da aydınlatmalı. Klavye aydınlatmasının aksine bunun kullanıcıya bir yararı yok. Peki neden koymuşlar derseniz sanırım bu video nedenini anlatıyor! 

 

Asus-N56VZ-Laptop1

DONANIM

 

İşlemci (CPU)

Ürünün işlemcisi Intel Core i7-3630QM. İşlemcinin genel özellikleri şöyle;

 

  • İşlemci Ivy Bridge ailesine mensup ve litografisi 22 nm. 
  • İşlemcinin Çalışma Frekansı 2.4 GHz iken, maks Turbo Frekansı 3.4 GHz.
  • Güç tüketimi:  Maks 45 W
  • Maksimum Bellek Boyutu: 32 GB
  • Desteklediği bellek Türleri : DDR3 1333/1600
  • Bellek Kanallarının Sayısı: 2
  • Maksimum Bellek Bant Genişliği: 25,6 GB/s
  • Intel® Turbo Boost Teknolojisi 2.0, Intel® Hyper-Threading Teknolojisi, Intel® Sanallaştırma Teknolojisi (VT-x), Intel® Hırsızlık Önleyici Teknolojisi, Intel® My WiFi Teknolojisi, 4G WiMAX Kablosuz Teknolojisi, Gelişmiş Intel SpeedStep® Teknolojisi, Termal İzleme Teknolojileri, Intel® Hızlı Bellek Erişimi, Intel® Esnek Bellek Erişimi, Intel® VT-x with Extended Page Tables (EPT) özellikleri standart.

 

İşlemciye entegre grafik işlemci ise Intel® HD Graphics 4000 ve şu özellikle sahip,

 

  • Grafik Taban Frekansı: 650 MHz 
  • Grafik Maksimum Dinamik Frekansı: 1.15 GHz
  • Çift Ekran Özellikli
  • Desteklenen Ekran Sayısı: 3
  • Intel® Quick Sync Video, Intel® InTru™ 3D Teknolojisi, Intel® Insider™, Intel® Wireless Display, Intel® Esnek Ekran Arabirimi (Intel® FDI), Intel® Net Video HD Teknolojileri standart


Asus-N56VZ-Laptop1

Grafik İşlemci (GPU)

Üründe kullanılan grafik çözümü Optimus Teknolojisi‘ni kullanarak beraberce çalışan Intel® HD Graphics 4000 + GeForce GT 650M. Intel® HD Graphics 4000‘in özelliklerini yukarıda anlattım. Nvidia GeForce GT 650M‘in performansını ise zaten altta inceleyeceğiz. Burada GeForce GT 650M‘in özelliklerini verip geçeyim; DirectX 11, Optimus, PhysX,3D Vision ve CUDA teknolojileri standart.

Teknik özellikleri ise (Her iki GPU için de) alttaki resimden inceleyebilirsiniz;

 

NVIDIA-GT650M-INTEL-HD4000

 

Ayrıca CPU-Z ekran alıntılarını da buradan indirebilirsiniz…

 

Asus-N56VZ-Laptop1

RAM – HDD – WLAN

 

  • Üründe 2*8 GB Hynix (Hyundai) RAM kullanılmış. Ürünün teknik detaylarını burada bulabilirsiniz. (Parti numarasına göre farklı RAM markaları kullanılabilir.)
  • Üründe kullanılan depolama çözümü ise Seagate Momentus-ST1000LM024 HN-M101MBB(Parti numarasına göre farklı boyut ve markada HDD kullanılabilir.) Sıradan1TB/5400 RPM bir disk ve performans anlamında kesinlikle ürünün zayıf karnı.Bilgisayarı aldıktan sonra ilk yapmanız gereken iş kesinlikle mümkünse SSD‘ye değilse en azından7200 RPM bir HDD‘ye terfi etmek olmalı. Aksi taktirde üzerinde gelen HDD bilgisayarın genel performansı aşağı çekecektir.
  • Kullanılan kablosuz ağ çözümü ise WLAN ve Bluetooth’u beraberce barındıran Intel® Centrino® Wireless-N 2230 ağ kartı olmuş. Ürünün teknik detaylarını burada inceleyebilirsiniz.
    intel-centrine-wiriless-card

 

 

Asus-N56VZ-Laptop1

Üründe RamHDD ve WLAN kartı değişimi –bu elemanlar için ayrı bir kapak kullanıldığından– son derece kolay. Tek yapmanız gereken 1-2 civata sökmek.

Asus-N56VZ-Laptop10
N56VZ RAM, HDD ve WLAN değişimi
Asus-N56VZ-Laptop11
N56VZ HDD terfisi
Asus-N56VZ-Laptop12
N56VZ HDD terfisi
Asus-N56VZ-Laptop13
N56VZ RAM terfisi
Asus-N56VZ-Laptop14
N56VZ RAM terfisi
Asus-N56VZ-Laptop15
N56VZ Kablosuz Ağ Kartı Değişimi

 

 

Ürünün ağırlığı adaptör ile ve adaptörsüz şöyle;

Asus-N56VZ-Laptop16
Asus-N56VZ-Laptop17

Enpedi’ye Teşekkürler…

  2Yorumlar

  1. mehmet   •  

    selam ustam bişi soracaktım biz bu nb nasıl win 7 kura biliriz cok urastık olmadı bi yardımcı olursan cok sevinirm simdiden tesekkür ettim ustam

    • F1R4T   •     Yazar

      Merhaba,
      Asus N56VZ Windows 7 ve Windows 8 desteği var. Windows 7 işletim sistemi DVD si ile sistemi kurabilirsiniz. Sistem kurmayı bilmiyorsanız. Asus yetkili servisi ücrete tabii tutarak işletim sistemi kurulumunu yapar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir