IBM Open P-Tech: Ücretsiz Dijital Eğitim Platformu

Dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketlerinden IBM, ücretsiz dijital eğitim platformu Open P-Tech’i Türkiye’de kullanıma sunduğunu açıkladı. Söz konusu platformda, siber güvenlik, yapay zeka ve bulut bilişimi gibi pek çok alanda önemli eğitimler yer alıyor.

IBM, koronavirüs günlerinde evlerinden çıkmayan insanların kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak amacıyla çok önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Tamamen ücretsiz olan dijital eğitim platformu Open P-Tech’i Türkiye’de kullanıma sunan ABD’li bilişim teknolojisi şirketi, bu girişimi ile gençlerin ve eğitimcilerin farklı alanlarda yeni beceriler kazanmalarını amaçlıyor.

Merkezi İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı İşin Geleceği Raporu’na göre, 2022 yılında tüm işlerin yüzde 42’si önemli ölçüde değişim geçirecek ve analitik veya tasarım odaklı düşünme gibi yeni beceriler ile karmaşık sorun çözme gibi teknik olmayan beceriler öne çıkacak.

Platformda, aldığınız eğitimi tamamladığınızı gösteren dijital rozet sistemi, öğreniminizi sınıfın dışına taşıma olanağı ve kaydettiğiniz ilerlemenin takibi için dijital takip panosu gibi özellikler bulunuyor. Şu an için yalnızca İngilizce olarak kullanılabilen Open P-Tech, 2020 yılı içinde İspanyolca, Lehçe, Fransızca, Arapça, Çince ve Türkçe gibi pek çok dil desteği kazanacak.

Open P-Tech Nedir?

Platformun fark yaratan başlıca özellikleri arasında Türkiye’de ve tüm dünyada ücretsiz olarak kullanılabilir olması, öğrencilerin aldığı eğitimin tamamlandığını gösteren dijital rozet sistemi, öğrenimi sınıfın dışına taşıma olanağı ve kaydedilen ilerlemenin takibi için dijital takip panosu gibi fonksiyonlar yer alıyor. IBM, 2020 yılı içinde İspanyolca, Lehçe, Fransızca, Arapça, Geleneksel Çince ve Türkçe dillerini de eklemeyi planlıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan IBM Türkiye Ülke Genel Müdürü Volkan Sözmen, 21’inci yüzyılın iş gücü için gerekli olan becerilerin sürekli değiştiğini ve geleceğin mesleklerinin yazılım da dahil olmak üzere teknoloji odaklı olacağını söyledi.

Yeni yeteneklerin gelişimi için sunulan fırsatların, toplumun her kesimine erişmesinin daha da önem kazandığına vurgu yapan Sözmen, “20 yaş grubundaki öğrenciler ve öğretmenlerimiz için yapay zekadan bulut teknolojilerine, siber güvenlikten blok zincirine kadar farklı birçok teknoloji hakkında eğitim içeriği sağlayan Open P-TECH Programı’nı hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Open P-Tech Nasıl Kullanılır?

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı ve 20 farklı ekonomideki iş gücü trendlerini konu alan en yeni İşin Geleceği Raporu’na göre, 2022 yılında tüm işlerin yüzde 42’si önemli ölçüde değişecek ve analitik veya tasarım odaklı düşünme gibi yeni beceriler ile karmaşık sorun çözme gibi teknik olmayan beceriler gerektirecek. Bu gereksinimin karşılanması için hem kamu sektöründen hem de özel sektörden iş ortaklarının, öğrencileri yeni becerilerle donatmak üzere bir araya gelerek ortak hareket etmeleri gerekiyor. Bu yeni beceriler arasında 21’inci yüzyıl ekonomisinde rekabet edebilmek için gerekli olan eleştirel düşünme, sorun çözme, iletişim ve iş birliği gibi akademik, teknik ve profesyonel yetkinlikler yer alıyor.

IBM, bu ihtiyacı karşılamak için 2020 yılında eğitim ve iş gücü geliştirme zorluklarının aşılmasını hedefleyen Open P-TECH’i kullanıma sundu.

Herkesin kullanımına açık olan bu platforma https://www.ptech.org/open-p-tech/ linki üzerinden ulaşılabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir